Historien om Lekhagen

Kommer du ihåg att du lekte som barn? Och hur kroppen kändes efter timmarna utomhus? När händerna var smutsiga, kinderna rosiga, håret yvigt och kroppen utmattad men lycklig? Det var en tid när ingen av er pratade om kalorier, sträckor, tid, appar, triggers, muskler, prestationer… Det var en tid när ni nyfiket provade allt nytt, och gjorde saker BARA för att det var kul.

Vi startade Lekhagen för att vi tror att Sverige skulle kunna bli mer aktivt och lite roligare om även vi vuxna ställde oss frågan: ”Vad tycker jag är kul?”. Istället för att fokusera på en massa efterföljande effekter, mål och föreställningar om vad träning ska vara. Svårare än så behöver det inte vara.

”Fast jag vet inte vad jag tycker är kul!!!!”, kanske du tänker nu. ”I alla fall inte när det kommer till träning.” Då tror vi inte att du är ensam. Du är sannolikt i gott sällskap av sisådär 4,5 miljoner andra rådvilla svenskar. Det blir nämligen lätt så när vi envist fokuserat på träning kopplat till efterföljande mål och prestation under den vuxna tiden av våra liv.

Så, för att hjälpa Sverige att våga prova nytt och hitta sina nya favoritaktiviteter har vi skapat en kalender som gör hela Sveriges träning, idrott och äventyr sökbara. Där både du och jag tillsammans lägger in alla fysiska aktiviteter vi hittar.

När du hittat din favorit får du gärna fylla på kalendern med de aktiviteter du själv känner till. Kanske just din insats är bidraget som får ytterligare en prestationstyngd vuxen att släppa kraven och bara ha kul. Så enkelt, självklart gratis och väldigt betydelsefullt för både individ och samhälle.

Förutom kalendern jobbar Lekhagen aktivt med att utmana begränsande normer kring träning på olika sätt. Till exempel genom att föreläsa, och skapa träningsevent med målet att de är så roliga att du inte kan låta bli att röra på dig.

Välkommen att leka livet med oss!

 

Lekhagen i media

Motionsklubben med systrarna Kallur:
#39 Ett intervallpass för buggarna
#32 Tennis, lek och knakande symfyser
(Intervjuerna börjar ca 34 min in i avsnitten, men lyssna gärna på hela!)

Studio Ett i P1: Sluta träna – för hälsans skull

Vårdfokus: Lek bättre än hårdträning

X
X