Står på gräsmattan i Tegnérlunden och väntar på de andra som ska dyka upp. Under tiden får jag samtala lite med Usama. En sanslöst hyvens kille, om jag får säga det själv 🙂 Han är en av hjärnorna bakom detta parträningskoncept som jag hört mycket om den senaste tiden.

Pirrigt, nervöst och lite krassligt
Efter en liten stund ser vi 5 glada tjejer komma skuttande. Några lite mer pirriga än andra. Själv försöker jag dölja hur förkyld jag egentligen känner mig (självklart kommer jag ta det lugnt). Vi säger hej och pratar lite om vädret på ett sådär formellt och trevligt sätt, som vi svenskar är så bra på. Samtalet glider strax in på träningen och vad detta är för något. Usama tar över och berättar kort om konceptet. Att det är ämnat till att jobba i par och att alla kan utföra det. Från nybörjare upp till avancerad nivå. Idag har vi endast en halvtimme, så vi kommer att köra lite enkla övningar så alla hänger med.

Lek får människor att komma närmare…?
Vi sätter igång. Jag greppar tag i första bästa partner. Hon är ett par centimeter längre än jag men annars ganska lik.

Vår första gren är att den ena ska hoppa över den andra och sedan krypa under när den andra ställer sig i en bro (eller ”hunden” för er som kan ”yoga”-språk). Här kan man kura ihop sig som en liten boll eller stå på alla fyra om man vill göra det mer avancerat. Jag lägger mig ner som en boll och hoppas innerligt att min nyfunna partner kan hoppa. Japp, det gick bra. Hon var ju en riktig hejare på att hoppa, dessutom. Genast ställer jag mig i hunden och tänker att hade jag varit kortare hade hon fått åla sig på marken för att lyckas krypa under. Efter 30 sekunder är det dags att byta. Jag hoppar och kryper under och glömmer helt bort att ta det lugnt. Följande grenar som skottkärran, upphopp med armhävning på marken (burpees) och försöka kulla varandras ben gör det inte lättare att sakta ned.

Det blir många skratt och en slags laganda tillsammans med min tilldelade partner. Alla tankar om att ta i eller ta det lugnt är som bortblåst. För allt är som en lek! Hur kul som helst! Och det härliga var att man efter passet blev riktigt tjenis med gruppen och sin lagkompis. Lagom svettiga och susande glada gick vi för att äta en välbehövlig lunch. Om förkylningen blev bättre? Nja… men det var det värt.

Semestern är räddad!
Ser mycket fram emot att testa det lite längre passet på 45-50 min. Denna gång med man och barn i släptåg. Tänk, vilket perfekt tidsfördriv på semestern! Tvekar inte en sekund att det blir en succé hos mina barn. Och mitt i det roliga har min kropp rört på sig. Hoppas vi ses!

Korta fakta
Längd: 45–50 min
Plats: Du hittar aktuella träningspass här.

TAUFF:s egen beskrivning av träningen
Tauff har utvecklat träningsformer och kompletta träningsprogram som passar alla ifrån elitidrottare till motionärer och barn. Träningen är inspirerad av löpning, kampsport och brottning. Vi tror på enkelhet. Att utföra övningar där du bara använder din eller din partners kroppsvikt som motstånd anser vi vara den mest naturliga träningen.

//Johanna Jernström