I helgen befinner sig Lekhagen på Utemagasinets event Utehelg, på Skeviks Gård på Värmdö i Stockholm. Självklart nybörjar vi och provar på en massa härliga uteaktiviteter. Först ut är SUP-yoga med Hälsoverkstan. Hur går det till? Vad tycker Lena om aktiviteten? Vem mer borde prova på SUP-yoga? Och håller sig Lena på brädan, eller blir det ett tidigt dopp…?

 

Är det första gången du testar SUP-yoga?

– Ja, det är första gången. Inte första gången på en SUP-bräda, men första gången jag kör yoga på den.

Deltagarna får välja om de vill stå på knä eller stå upp när de paddlar ut. De fäster en leash runt benet så att de inte ska tappa bort brädan ifall att de plumsar. Efter att de paddlat ut en bit så börjar yoga-sessionen. Sett från land ser det helt fantastiskt ut. Alla deltagare höll sig på sin bräda utan ofrivilliga bad.

När Lena kommer in till bryggan igen skiner leendet.

Lena, nu har du testat SUP-yoga. 

– Mmm. Första gången i mitt liv. Och jag måste säga att jag tycker att det var mer instabilt än jag trodde att det skulle vara. Jag vet inte om jag överskattar min egen balans kanske. Men det var ju jättekul. Just det här att det kändes som att man yogade på vatten. Och även om jag är rädd för vatten så älskar jag ju känslan av att vara på vatten, så det var en helt fantastisk upplevelse.

Från land så såg det helt fantastiskt ut och det såg ut som att det var väldigt stabilt. 

– Jag är lite skakig nu för att jag har ansträngt alla små muskler i kroppen. Och så kände jag att jag inte har stretchat på länge så jag var ju så sjukt stel. Oväntade svårigheter – en annan bräda kommer och dunkar till min bräda när jag står i en yogaposition, något jag inte var beredd på. Och något jag kom på var det här med social utsatthet, att om jag är på vanlig yoga och ramlar, så är det ingen som märker det. Men om jag ramlar här så kommer jag plumsa i och hela klassen kommer stanna upp. Det kom jag på mig själv att jag tänkte på, måtte jag inte ramla i. Men vi höll oss på brädan allihopa. Och dessutom var alla så prestigelösa och bara skrattade. Som yogan är.

När jag såg er härifrån land så blev jag lite avis, det såg ju så härligt ut. 

– Jomen, det var det. Och man följde med vinden med brädan, vilket var härligt. Det var verkligen superkul och jag ger tummen upp för SUP-yogan. Det passar dig som älskar natur, gillar att aktivera dig utomhus, känner att du behöver komma ner i varv och bara vara, samtidigt som du utmanar små muskler och hittar stabilitet och rörlighet – så att typ de flesta.