Regntätt och outdoor/urban-rätt

Testade precis en jacka från Nau under 1 tim i spöregn. Förutom att det kändes vettigare att ta promenaden när jag samtidigt gjorde ett test, så var jag seriöst nyfiken. När jag skaffade jackan dividerade jag och killen i butiken fram och tillbaka huruvida jackan verkligen var vattentät. Vi var båda skeptiska. Det brukar liksom vara en omöjlig ekvation – lite som att både hålla andan och andas samtidigt.

Men nu står jag här, torr och glad. Mascaran sitter kvar på fransarna tack vare luvan, trots horisontellt regn. Ärmarna är långa nog att knyckla in händerna i om man måste hålla i t-banestolpar under influensatider eller cyklar i ruskväder. Jag ser inte ut som Bullet i gladiatorerna, men tar jag på mig en figursydd jacka och försöker cykla så blir den alltid för tajt i ryggen. Så är dock inte fallet med denna som istället lyckas vara figursydd och rymlig på samma gång.

Det enda jag saknar är faktiskt en liftkortsficka på ärmen. Inte för att jag tänkte åka skidor i jackan, utan för att en bussbiljett i ärmen gör dig snabb som en iller i kollektivtrafiken.

Har fortfarande svårt att tro att det funkar, men Nau verkar ha kombinerat outdoorvärldens fiffiga egenskaper med ett snyggt urbant snitt. Att jackan dessutom är tillverkad av återvunnet material är ett argument i sig.

//Lena Norrman