Organisationen 100 trappsteg har som målsättning att förbättra folkhälsan och sluta hälsoklyftorna i Sverige – detta genom något så enkelt som att gå i trappor.

100 trappsteg drivs av Mattias Sunneborn och Jenny Åkervall och uppmanar alla som kan att gå minst 100 trappsteg varje dag resten av livet – för att få bättre kondition, bli starkare och må bättre.

Enligt Livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellénius är ett sätt att få fler att ta trapporna helt enkelt att börja uppmärksamma trappor. Och här vill Lekhagen bidra: ”Om alla som passerar en trappa som är tillgänglig för allmänheten laddar upp den till kartan Playground Sweden så blir det förhoppningsvis dubbel effekt. Den som letar trappor blir mer uppmärksam på var de finns och tar trapporna för att räkna stegen. Samtidigt som den som går in på Playground Sweden kan hitta mängder av trappor och kanske anpassa sin promenad efter var de finns.”, säger Lena från Lekhagen.

Så låt oss tillsammans lägga in Sveriges alla allmänna trappor på Playground Sweden och inspirera varandra till härlig vardagsmotion! Här hittar du filmer med mer information från100 trappsteg: