Ambassadörer

Våra Lekhagen-ambassadörer är välkända personer inom sina områden som på ideell basis gör insatser för ett mer aktivt och lite roligare Sverige. Syftet är att inspirera andra, både välkända personer och allmänheten, att göra insatser genom att lyfta fram Lekhangens arbete, utmana begränsande normer och bilda opinion.

 

Cissi Velin

Cissi Velin är en ovärderlig drivkraft i arbetet att göra Sverige mer aktivt och lite roligare. ”Idrott borde vara lättillgängligt för alla! Idrottsverksamheten är ett bra forum att känna tillhörighet, glädje och få vara en del i ett socialt nätverk – samtidigt som du gör något du tycker är roligt och som är bra för din hälsa. Idrott är en MYCKET stor del i mitt liv. Jag hade inte varit samma Cissi utan idrotten, och jag vet inte vad jag skulle gjort annars.”

Cissi brinner speciellt för jämställdhet inom idrotten. ”Jag har flera gånger varit med om att satsningen på kvinnor varit mycket lägre och mindre prioriterad. Jag ser också enormt stora skillnader från idrott till idrott medialt och ekonomiskt. Skulle vi minska dessa gränser tror jag vi kan öka antalet kvinnliga idrottare generellt och deltagare inom de ”mindre” sporterna. Jag tror också att fler engagerade kvinnliga tränare/ledare skulle leda till att vi behåller och ökar förståelsen för kvinnor inom idrotten.”

Cissi har världsrekord i rodd på 1000m, 500m, 100m och 1min, över 95 stycken SM-medaljer i kanot (och ett antal NM-medaljer) samt 9 stycken VM-medaljer i drakbåt. Nu siktar Cissi på OS i rodd, 2020 i Tokyo. Vi på Lekhagen är överlyckliga över att få följa henne på resan.

 

Usama Aziz

Usama Aziz

Usama Aziz stora passion för idrott är närvarande i varje åtagande och gör honom till en självklar förespråkare för ett mer aktivt och lite roligare Sverige. ”Idrotten visar hur obegränsade vi människor är. Den testar dina gränser samtidigt som den sammanför och bygger relationer. Om fler tyckte att idrott var kul skulle samhället boostas med lyckohormon och vi skulle få uppleva mer glädje, empati och kärlek. Idrott gör dig ödmjuk och tacksam över de små sakerna i livet, som att träna utan smärta.”

Usama brinner för att få fler att känna sig inkluderade i idrotten. ”I en tävling finns bara en vinnare och många förlorare. Jag tror att fler skulle bli nyfikna och prova sig fram utifrån sin egen kapacitet om rätt eller fel försvann och vi slutade sätta upp mål som en anledning att aktivera oss. När man förstår effekten av att aktivera sig blir ett aktivt liv en viktig investering att ge sig själv varje dag.”

Usama Aziz är en av grundarna till TAUFF.com (världens största övningsbank för funktionell parträning), tidigare Europaetta i MMA, OS-deltagare i brottning, förbundskapten för svenska MMA-landslaget och svensk landslagsboxare.

 

 

X
X