Starts in 4 Days, 14 Minutes

  27 oktober, 2018 08:00

  Grovsta

  • Arrangör

   Happy Ride

  Dags igen för alla cyklister som tycker att omdöme och självbevarelsedrift är överskattade egenskaper och förtvivlan ett underskattat sinnestillstånd. Happy Witch Ride, alltså.
  Den 27 oktober kl 8:00 har häxan bestämt att plågorna ska inledas. Traditionsenligt träffas vi vid Grovsta ca 07:50 för ett gruppfoto.

  För den som inte känner till vad en witchride innebär så är det skogsrelaterad misär bestående av ca 10 mils förflyttning på (eller släpandes på) trampcykel. Färden går genom blöta höstskogar med hala rötter, förrädiska berghällar, bottenlösa lerhål, vattensjuka stigar, snorhala spångar, regn, hagel, vargar och snålblåst; allt kryddat med tekniska problem, blåmärken, kramp och alla kända typer av mentala sammanbrott.
  Bansträckning: Roslagsleden från Grovsta, söderut genom sex norrortskommuner.
  Målsättning: Att nå portalen vid Roslagsledens början i Danderyd, ca 10 mil söderut. Eller att åtminstone försöka.

  Bortsett från tid och plats för starten och loppets sträckning finns inga regler, inga startavgifter och ingen organisation. Att fuska är tillåtet (och rekommenderas). Inga dopingkontroller förekommer.
  Ett råd är att inte komma ensam. Det vanliga är att man parar ihop sig med en olyckskamrat så att man hjälpa varandra upp ur lerhål, plåstra om, reparera, mata, trösta och så vidare. Större grupper fungerar naturligtvis utmärkt om man är ihopcyklade.

  Det ska alltså understrykas att det inte är någon samlad grupp som kör. Det finns inga depåer, inga funktionärer och ingen kan höra dig skrika. (Förutom häxan, förstås.) Alla ansvarar för sitt eget lidande.

  De första 4 milen till Domarudden är värst, och det är ingen skam att bryta där, snarare ett friskhetstecken. Bullar och varm choklad framför brasan är mycket trevligare än att trampa cykel i ytterligare 6 mil.
  De som mot allt förnuft väljer att fortsätta har en chans att få i sig något i Brottby ett par mil senare. Efter det är man hänvisad till vad skogen har att erbjuda i form av rötter, lavar och svamp. Tyvärr kalorifattigt och ofta giftigt.
  Häxan brukar ge sig på diverse teknisk utrustning, så lite verktyg och reservslangar är bra att ha. En lampa är inte heller fel när mörkret sänker sig över skogen och det prasslar i snåren.

  Den första utmaningen är att ta sig till starten. Bil och samåkning rekommenderas.
  Om någon har lyckats hitta ett annat sätt att ta sig till starten, så håll det inte hemligt.