SPORTKLÄTTERKURS STOCKHOLM

LÄR DIG LEDKLÄTTRA PÅ BULT MED AUKTORISERAD INSTRUKTÖR 1 DAG, 1 490:-

Kursen för dig som redan har grönt kort inomhus eller som har gått vår topprepskurs på klippa och som nu vill topprepsklättra och ledklättra utomhus på borrbult! Efter kursen kan du självständigt topprepsklättra och ledklättra utomhus på klippa med hjälp av fasta ankare och borrbultar.
Kursen följer Svenska Klätterförbundets normer för sportklätterkurser. Det innebär att huvudinstruktören är auktoriserad av Svenska klätterförbundet och att rekommenderat antalet deltagare per instruktör efterföljs. Kursen går över en dag och förläggs till någon av Stockholmsområdets bultade klippor.

Är ni ett replag eller en grupp som vill gå kurs men datumen passar dåligt? Hör av dig till oss så ordnar vi det!

DETTA INGÅR I KURSAVGIFTEN
Sele, hjälm, skor och alla annan nödvändig klätterutrustning, klätterinstruktör auktoriserad av Svenska Klätterförbundet

FÖR VEM LÄMPAR SIG KURSEN?
Krav på förkunskap är "grönt kort inomhus" eller motsvarande kunskap (exempelvis att du deltagit på vår topprepskurs). Du ska alltså ha grundläggande utrustningskunskap, kunna kommandon för topprepsklättring och kunna säkra en klättrare på topprep.

KURSMOMENT
Du lär dig klättra som försteman på bultade sportklätterleder och att säkra försteman vid sportklättring. Du lär dig också att ta dig ned med vanlig firningsmetod. Andra moment som tas upp är rörelsetekniker, knutar, kommandon, borrbultar, etik, terminologi, fallträning, taktik samt att knyta om repet vid olika typer av ankare.

AKTIVITETSOMRÅDE
Häggsta, Stockholm

ANTAL PLATSER
8